Logo WICECUYABENO LODGE

 

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutschChineseRussian

 

CUYABENO LODGE

IN HET

TROPISCH WOUD ECUADOR

TROPISCH WOUD VAN ECUADOR HET BESTE? Lees waarom Cuyabeno de mooiste natuur en de beste wild zichtbaarheid heeft

 

Het Tropische Woud van Ecuador

De Cuyabeno Lodge was de eerste lodge in het reservaat en wij konden dus de beste plek uitzoeken. Onze eerste tour naar het oerwoud van Ecuador in Cuyabeno organiseerden we in 1986 met een groepje van 17 Nederlanders, en we kunnen dus op bijna 30 jaar ervaring bogen. Maar niet alleen dat, als tropische biologen, zorgen wij natuurlijk voor uitstekende ecologisch verantwoorde programmas. En zoals je inmiddels duidelijk is, één van ons is nederlander. De lodge ligt op een heuvel dat een schiereilandje vormt halverwege het Cuyabeno Meer en is de enige lodge die zicht biedt op het hele meer. Een unieke plek dus, temeer omdat we een hoge uitzichtstoren hebben gebouwd die uitkijkt over de omgeving. Qua ontwerp hebben we de lodge gebaseerd op de oorspronkelijke huisjes van de Siona indianen. Wellicht niet zo spectaculair, maar wel in harmonie met de omgeving. Verder hebben we ervoor gezorgd dat er diverse mogelijkheden zijn om - hetzij in gezelschap (het restaurant met terras en het observatie dek op de toren) - hetzij wat op jezelf (het leeshoekje) je buiten de excursie tijden te genieten van de rust.

 

Extreme luxe zul je bij ons niet vinden, maar wij zijn wel van al die gemakken voorzien die je nodig hebt om je na excursies lekker te voelen. Na de excursies moet je je lekker met warm water kunnen douchen en je lekker kunnen terugtrekken in je eigen kamer. En natuurlijk kan je je accuutjes opladen, want wij hebben stroom van zonnepanelen.

 

TROPISCH WOUD: Amazonia Lodge in het tropische regenwoudTROPISCH WOUD: Lekker op een terrasje in het tropische regenwoud

Gelegen op één van de heuvels aan het Cuyabeno Lake, wordt de lodge nooit overstroomd zoals de meeste ander lodges in het reservaat. Bij hoog water zijn wij afgesneden van het vasteland.

Onze gasten op het terras, genietend van een koud biertje.

 

Welliswaar ben je te gast in een tropisch bos maar het klimaat is nog redelijk gematigd. Hoewel de temperaturen overdag in de zon flink oplopen, kan het met bewolkt weer nog best koel zijn en 's-nachts gaan de temperaturen flink omlaag en heb je meestal een lichte deken nodig om warm te blijven. Daarom zijn onze hutten en het restaurant gebouwd zonder airconditioning.

 

Accommodatie

Niets voelt beter dan een warme douche in een schone badkamer na een excursie. Overdreven denk je? Wacht maar hoe lekker dat voelt als je eenmaal in het oerwoud bent.

 

TROPISCH WOUD: Comfortabel onderkomen in het tropische regenwoudTROPISCH WOUD: Cuyabeno LodgeTROPISCH WOUD: Prima bedden met klamboes en slaapkamers in het tropische regenwoudTROPISCH WOUD: Knusse huisjes in het Tropische woud

TROPISCH WOUD: Luxe onderkomens in het tropische woudTROPISCH WOUD: Fabelachtig uitzicht over het tropische woud

Na een excursie vinden veel gasten het fijn zich een poosje terug te trekken in een schone plek waar je je kunt opfrissen en relaxen.

Omdat Cuyabeno nog relatief dicht bij de Andes ligt, zijn de nachten aangenaam koel en heb je zelfs een lichte deken nodig.

 

TROPISCH WOUD: Uitzichtstoren in het tropische woud

TROPISCH WOUD: Prima lodge in het tropische woud

Boven: Een moderne zonne-installatie voorziet de Cuyabeno Lodge 24 uur per dag van stroom, in zowel de kamers als het restaurant. Je kunt dus altijd je accuutjes opladen.

 

Met zo'n dertig meter boven de omgeving van het bos, is onze observatietoren het hoogste punt in de wijde omgeving en onze mobile telefoon antenne zorgt daar voor de beste ontvangst in het hele gebied. Daarmee in onze lodge de facto het alarm meldpunt. Niet dat dat nodige is, maar fijn te weten.

 

Maaltijden inbegrepen

TROPISCH WOUD: Gezellig restaurant in het tropische woudTROPISCH WOUD: Prima ontbijten in het tropische woudTROPISCH WOUD: Gezellige bar in het tropische woud

 

Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen evenals de vruchtensapjes en mineraalwater bij de maaltijden, terwijl alkoholische dranken van de bar besteld kunnen worden. En als echte hollander heb ik erop gestaan dat we kwaliteits koffie schenken. Ik wil gewoon een goed bakkie leut wanneer ik in een koffieland ben. We hebben recent het interieur van het restaurant geheel verbouwd en veel aandacht besteed aan het bouwen van een funktionele keuken waar het eten onder hygienische omstandigheden kan worden bereid. Ons restaurant serveert een evenwichtige mix van internationale en Ecuadoriaanse keuken en we bakken ons eigen brood.

 

Gezellige sfeer

Met alle dingen die we kunnen opsommen, is toch wel het belangrijkste dat de Cuyabeno Lodge gewoon hartstikke gezellig is.

 

TROPISCH WOUD: Gezellige avonden in het tropische woudTROPISCH WOUD: Lekker koud biertje na een dag in het tropische woud

 

Het is een fantastische plek om vrienden te maken uit alle delen van de wereld, en veel van onze gasten hebben nieuwe vrienden gemaakt uit verschillende delen van de wereld; sommige gasten onderhouden al twintig jaar kontact met mensen die ze in het tropisch woud van Ecuador voor het eerst ontmoet hebben!

 

Cuyabeno Lodge:

Shyris Park Toren, Av. de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Office 608, 6de verdieping, Quito

Tel. kantoor: (++593) (0)(2) 292 6153

Tel. mobile: (++593) (0)999 80 3395

Email: info@cuyabenolodge.com.ec